Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bos voor Iedereen: help Natuurpunt 300.000 bomen planten

Natuurpunt gaat dit plantseizoen meer dan 150 hectare nieuw bos planten. Dat zijn meer dan 300.000 bomen die de grond in moeten.
Ook muzikant en tv-maker Tijs Vanneste zet zich achter de campagne Bos voor Iedereen met de oproep om de komende maanden mee bomen te helpen planten in je buurt.

Nog nooit eerder plantte Natuurpunt zoveel bomen in één seizoen. Er zijn wel een vijftigtal publieke plantacties en de vele vrijwilligers kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken.

Tijs Vanneste: “Natuurpunt gaat meer dan 150 hectare nieuw bos planten. Dat is een gigantische oppervlakte vol jonge boompjes die de volgende jaren groeien tot echte bossen. En dat bos is levensnoodzakelijk: voor onze eigen gezondheid, onze biodiversiteit en ons klimaat.” 

Alle data van de bosplantacties zijn te vinden op: www.natuurpunt.be/bosplanten.

Boomweekend

Van 17 tot en met 19 november 2023 slaan Natuurpunt en de Bosalliantie de handen in elkaar met de Vlaamse jeugdbewegingen om meer dan 60 hectare nieuwe bossen te planten in één weekend. Bossen voor de jeugd, maar vooral door de jeugd. Want jongeren liggen wakker van het klimaat. Verwachten nu actie voor een betere toekomst. Hoe kan dat beter, dan door samen bomen te planten? Daarom worden tijdens het Boomweekend op meer dan 45 locaties in Vlaanderen bomen geplant.

Bossen van Natuurpunt: met 3 garanties

Iedereen heeft meer dan ooit recht op een bos in zijn buurt. Toch plant Natuurpunt niet in het wilde weg bomen. Natuurpunt gaat voor gevarieerde en klimaatrobuuste bossen vol leven. Waar het mogelijk is, breiden we bestaande boskernen uit. Zo krijgen we grote aaneengesloten bossen waarin het heerlijk vertoeven is voor insecten, vogels, zoogdieren en mensen.

Bossen planten doe je vooral voor de komende generaties. Het duurt jaren voor de aanplantingen uitgroeien tot een echt bos. Natuurpunt geeft je drie bosgaranties:

1. Slim aangeplant, met een sterke mix inheemse bomen

2. Goed beheerd, door duizenden Natuurpunt-vrijwilligers

3. Eeuwig beschermd, omdat we de gronden zelf aankopen.

Plant Bos voor Iedereen

Kan je niet komen planten, maar wil je toch bijdragen? Dan kan je altijd een gift doen om zo de afdelingen van Natuurpunt te helpen om gronden te kopen, plantgoed aan te kopen en de gronden te bebossen.

Voor elke €10 plant Natuurpunt 4 m². Want iedereen heeft recht op een bos in de buurt.

www.bosvooriedereen.be

Deel dit artikel